Conform unui studiu mai degrabă motivațional/experimental, susținut doar de oarecare interogații în timpul Săptămânei Altfel, Institutul Național de Sănătate a ajuns la rezultatul că 6 din 10 liceni din România au băut alcool de cel puțin două ori în ultimele 30 de zile. Studiul este precar și nefondat. Liceenii sunt de la copii la adolescenți în sus, adică de la 14 ani până la 19, când pot fi deja tătici și mămici. Părinții știu adevărul!
Mai îngrijorător, cică fetele ar veni tare în această competiție, aparent rezevată băieților…
Conform statisticilor, (nesusținute „științific”, cu cifre, grupe de vârstă etc n.r) în iunie, când se organizează baluri de absolvire, consumul de alcool crește semnificativ în rândul elevilor. Consumul de alcool este asociat cu peste 200 de boli, puțin în spatele parizerului.
În plus, afectează memoria și capacitatea de a lua decizii. Weekend-ul trecut, Institutulul Național de Sănătate, a lanssat din avion că șase din 10 liceni din România au băut alcool de cel puțin două ori în ultimele 30 de zile.
Și, conform statisticilor, în iunie, când se organizează baluri de absolvire, consumul de alcool crește semnificativ în rândul elevilor. Un fenomen tot mai îngrijorător, care poate distruge destine. Consumul de alcool este asociat cu peste 200 de boli. În plus, afectează memoria și capacitatea de a lua decizii. Weekend-ul trecut, două eleve absolvente de clasa a 8-a din Otopeni au ajuns de la banchet la spital, intoxicate cu alcool. Un coleg l-ar fi pus vot că în pahare, pentru că în luna iunie se termină anul școlar, tot mai mulți adolescenți sărbătoresc cu alcool.
Șase din 10 liceeni din România au consumat alcool cel puțin de două ori în ultimele 30 de zile și mai mult de două treimi au declarat că au băut cel puțin o dată.
Eleve absolvente de clasa a 8-a din Otopeni au ajuns de la banchet la spital, intoxicate cu alcool. Un coleg l-ar fi pus votcă în pahare, pentru că în luna iunie se termină anul școlar, tot mai mulți adolescenți sărbătoresc cu alcool. Șase din 10 liceeni din România au consumat alcool cel puțin de două ori în ultimele 30 de zile și mai mult de două treimi au declarat că au băut cel puțin o dată.
Potrivit unui studiu prezentat de Organizația Mondială a Sănătății, România se află pe locul patru în Europa la consumul de alcool în rândul copiilor de 11 ani și pe locul trei în rândul celor de 13 ani.
Dacă până acum băieții consumau mai des alcool, statisticile arată că fetele îi ajung din urmă și, în unele cazuri, îi depășesc pe băieți.
Consumul de alcool este asociat cu peste 200 de boli, cu scăderea stimei de sine, depresie, anxietate și tulburări de comportament. Copiii sau adolescenții consumă alcool nu doar ca să fie integrat, ca să fii curios, ca să arunci în vedere în tine, și, de multe ori și pe natură emoțională, fie că ești mai trist, mai deprimat, fie că vrei să te simți bine, susțin redactorii ProTV.